MERHABA ZEYNEP ÖĞRETMEN ...








Bu blogu izleyenler bilirler , Zeynep'ten zaman zaman bahsetmişimdir.


İşte   bazı  yazılarımda  yer  verdiğim  kızım  Zeynep , aşağıdaki  öykülerimde yer  yer  anlattığım şu  meşhur  ÖSS  ve diğer  basamakları  birer birer  aşarak Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği'nde   dört yılını  tamamladı ve  6 Haziran günü ,  Muğla Üniversitesi    2011-2012 dönemi  mezunlarının   ve ailelerinin  katıldığı  törende yapılan  konuşmaların ardından  ,  " kepler  havaya  !!!!  " atıldı .







Dört yılın  nasıl bir  hızla  geçtiğini anlayamayan  gençler , hayal   dünyasındaymış ya  da  bir  rüyada  imiş gibiydiler .. Onların  , artık  öğrenci olmadıklarını , ve o  cıvıl cıvıl ergenlikten  başlayıp  yetişkin  insanlar olarak  çıktıkları o  kapıda  ,  hayatlarının  herkese kısmet olmayacak  bir  dönemini , üniversite öğrenciliği hayatını kapattıklarını kabullenmek  zaman alacaktı.


























                                  (Arkadaşlıklar ....... Birlikte  yaşanmış  nice  anılarla dopdolu dört yıl )




             Mezun  olmanın  verdiği  coşku , ve  o  coşku  dolu öğrencilikten   hayatın acımasız gerçeklik sahnesine   geçiş şaşkınlığı  , ve  hayatlarının en  güzel dört yıllarını  paylaştıkları arkadaşlıklar ve dostluklar  ... Ailelerinin   çocukları ile birlikte  yaşadığı  sevinç  ve  gurur  birbirine karışmış  ,      başarmış  olmaktan  duyulan coşku ve gurur  yansıyordu gözlerinde  ,  mutluluk  gözyaşlarının arasında .. 






 Hayatlarının hiç bir  döneminde   unutulmayacak  ve  bir  daha benzeri asla  yaşanamayacak   öğrencilik  hayatları  " KEPLER HAVAYA   !!!  "  denilince   havada  uçan  kepleri  gibi  uçup   gitmişti  işte ..  sanki  bir  rüya mıydı  ne ..?   Geldiği  ilk  gün  Fakültesinin kapısında ,üniversiteyi kazanmanın , üniversiteye   girmenin coşkusu  , inanmazlığı ,   ürkekliği  ve  şaşkınlığı ,   şimdi  kepler atılırken  tersine  yaşanmıyor muydu ?








Fakülteyi  bitirmenin coşkusu , inanmazlığı , artık  bir  öğrenci  olmadığını hissettikçe duyulan  hüzün  ,  mutluluk , ürkeklik ve  şaşkınlık ...
Ürkek  adımlarla  yeni  yetme  bir  ergen  olarak  2008 Eylülünde   girdiği Üniversite kapısından ,  2012 haziranında  gurur dolu,  başı dik  , yetişkin  bir öğretmen  olarak  çıkıyordu Zeynep ..




İşte  önünde hayat ...


 Merhaba Zeynep  Öğretmen ...









Yukarıdaki yazıda  geçen  konularla  ilgili olarak aşağıdaki  bağlantılara bakınız :

1---ÖSS GEÇTİ , HEPİMİZE GEÇMİŞ OLSUN


2---Ağlayan Tarih , Gülen Tarih


3---ÇALIŞKAN İNSANLAR CENNETİNDE YANLIŞ BİR ADAM  )









Hiç yorum yok:

Web Analytics