VÜCUDUNUZUN VERDİĞİ SİNYALLERİ İYİ İZLEYİN...

   

       Metabolizmanızın verdiği sinyalleri iyi izleyin...
İzlemezseniz aşağıdaki durumla karşılaşabilirsiniz..

       Evvelki yıl , Aile hekimimiz Fatih ÖBEK, Sağlık Bakanlığınca gaitada gizli kan arama testi yapıldığını , benim de yaş itibarıyla bu testi yaptırmamın uygun olacağını söylemesi üzerine test materyallerini aldım.

        Evde testi yaptım , test iki çizgi şeklinde pozitif sonuç verdi. Eşim bu durumda bir uzmana gitmemizi istedi ."Yok , yok ...Yanlış sonuç verdi test , bir şey yok " dedim.
        Eşim tatmin olmadı , Sağlık Ocağına tekrar gittiğimizde test materyalini aldı, evde testi yine tekrarladık. Sonuç yine pozitif.
        Bu durum, kalınbağırsakta gizli kan olduğunu, bunun da ciddi bir sorunun belirtisi olacağını biliyordum ama yine umursamadım.

        Aradan 2 yıla yakın zaman geçti.

        Son zamanlarda , sağ yanımda şiddetli karın ağrısı, şişkinlik, ve aşırı gaz oluşumu belirmesi ve bir türlü kaybolmaması üzerine kolonoskopi yapıldı.
     Patoloji sonucunda , kolonoskopide tespit edilen kalınbağırsaktaki çok sayıda polipten bir kaçının adenomatöz yapı kazanmış ve displazi geliştirmiş 2,5-3 cm .lik saplı polip olduğu tespit edildi. Bu duruma müdahale edilmediği takdirde sonucun Kolon Ca. olacağı açık olduğundan, konusunda çok iyi bir uzman olduğunu bir kaç yerden öğrendiğim bir gastroenteroloji hekimine gittim.
      Önceki kolonoskopi ve patoloji raporlarımı inceledi . Gün verdi.
       Belirttiği günde polipektomi operasyonu için hastaneye gittik. Uyku düzeyinde sedasyonla uyutup başarılı bir polipektomi operasyonu ile poliplerin tümü alındı. Alınan parçalar patolojiye gönderildi.
        Bugün patoloji sonucunu değerlendirmek ve kontrol için hastaneye eşim ve kızım ile birlikte gittik.

        Hekimimiz çok cana yakın ve işini çok iyi yapan bir hekimdi.
         Sonuçları birlikte irdeledik. Patoloji raporunda, 2,5-3 cm boyutlarındaki saplı poliplerin kanserleşmiş olduğu, ancak detay incelemede , kanserleşmenin polip saplarının tabanına ve kalınbağırsağa henüz ulaşmadığı, bu nedenle polipektomi operasyonu ile polipler alınarak büyük bir tehlikeyi atlatmamın sağlandığı , ancak yaklaşık iki ay daha olayın farkına varılmasaydı, kanserleşmenin kalınbağırsağa inmiş olacağı ve olayın boyutunun çok daha farklı olacağı anlaşıldı.

         Yani sözün kısası, vücudunuzun verdiği sinyalleri iyi izleyin, bir risk durumu ile karşılaştığınızda bir şey olmaz demeyin, bu olayda benim kıl payı atlattığım kadar şans yanınızda olmayabilir.
          Sağlıklı beslenin, doğru beslenin, kötü ve zararlı beslenmeyi terkedin.. Pek çok kimyasal katkı yüklenmiş işlem görmüş paketli hiç bir gıda maddesini evinize sokmayın.
         Yapabildiğiniz ölçüde doğal ve probiyotik zengini gıdalarla beslenin, şekeri tamamen unutun, buğday ve özellikle pirinç ürünlerini unutun, hergün mutlaka bol bol ve hızlı yürüyün...
        Vücudunuzun size verdiği işaretleri görmezden gelmeyin.
        Sağlıklı mutlu günler sizin olsun...





Hiç yorum yok:

Web Analytics