O ÇEYREK BURAYA GELECEK

 

"Yurdum insanı bu.. Yapar mı yapar..."

Kayseri'de bir vatandaş, düğününde çeyrek altın takmış olduğu kişinin,  kendisinin yaptiğı düğüne gelmemesi ve altını göndermemesi üzerine ilamsız icra takibinde bulunarak altının bedelini geri aldı.

AA' nın aktardığı habere göre ismini açıklamak istemeyen bir tüketici, Kayseri 1. İcra Dairesine düğününde çeyrek altın taktığı kişinin davet etmesine rağmen düğününe gelmediğini ve taktığı altını da göndermediğini belirterek başvuruda bulundu. Araya tanıdıklarının girmesine rağmen çeyrek altınını geri alamadığını ifade eden vatandaş, ilamsız icra takibi talep etti.

Adresine ödeme emri gelen kişi ise çeyrek altının bedelini icra dairesine ödedi.

(ONEDIO Sitesinin gerçek bir haberidir)

*********************************

Eşinin dostunun düğününe icabet etmek ve yeni evlenen gençlerin yuvalarına  karinca kararınca bir katkı olarak takı takmak köklü bir geleneğimizdir.

Ancak,  düğünlerine katılıp takınızı taktığınız düğün sahibinin de , sizin evlatlarinizin düğününe katilması ve  en azindan  onun dügününde ya da düğünlerinde  sizin  taktığınız takıya eşdeğer bir takı takması gerekir. 

Genellikle yapilan bir uygulama da şudur:  Sizin düğünde takı takmış kişinin düğününe katılınamasa bile takısının gençlere o mutlu günlerinde ulaştırılması da bir seçenektir ve bu köklü geleneğimizin bir gereğidir.

Makul görülecek samimi  mazereti olanları bilirsiniz zaten. 

Onların dışında, yan yattı çamura battı gibi aslı astarı olmayan nedenlerle ya da hiç nedensiz dügününüze katilmaması, katılamasa bile sizin taktıginiz takılarin kaba tabirle üzerine yatması, vicdanları da rahatsız edici bir davranıştır.

Bu tür davranışların sonucunda, güzel yurdumda aşağıdaki gibi trajikomik ve güler misin ağlar mısın tarzında  haberlerle karşilaşmak hiç te  sürpriz olmasa gerek.

Ne dersiniz?





Hiç yorum yok:

Web Analytics