Bunları kullanmak sizi öldürebilir

Böyle ölünür mü diye düşünmeyin. 'Sadece filmlerde olur bunlar' dediğiniz hikayeler aslında gündelik hayatta her an karşınıza çıkabilir. Sizi soğuklardan koruyan atkınız başınıza kötü işler açabilir. 50 yaşındaki eski dansçı Isadora Duncan’ın atkısı boynundayken arbanın açık camından çıkıp tekerleğe dolaşarak arabadan fırladı. Duncan ölürken yanında atkıyı hediye eden arkadaşı da vardı.


Yüksek topuklu ayakkabılar sizi seksi gösterebilir. Ama giyenler iyi bilir ki yanlış bir adımınız sakatlanmalara yol açabilir. Japonya’daki 25 yaşındaki öğretmen 12 cm uzunluğundaki ayakabısından düşüp kafatasını zedeleyerek öldü.

 Arabasının frenine basamayan talihsiz Japonu öldüren de ince topuklu ayakkabısıydı.




Dar pantolonlar trendy olabilir ancak leğen kemiği bölgesindeki sinirlerinize zarar verebilirler.

Pantolonun zararları bununla da bitmiyor. İdrar yolları enfeksiyonu, mantar iltihapları, kan pıhtılaşması..
.
 Günlük ihtiyaçlarınızı çantanıza koyarken belki de ağırlığını fark etmiyorsunuz.

 Ancak giderek bavullaşan el çantaları kronik boyun ve baş ağrılarının habercisi

 Yaz aylarının vazgeçilmez aksesuarı parmak arası terlikler, Auburn Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre ayak yorgunluğu, baldır ağrısı ve yürüyüş şeklinde bozukluk sebebi.

 Kayıp düşmeyi düşünmeyin bile.

 Ucuza alıp severek kullandığınız takılarda yüksek derecede tehlikeli kimyasallar bulunuyor.

 Bir dahaki sefere sahte inci küpeler, pırlanta yüzükler, bileklikler aldığınızda üzerinizde kadmiyum, kurşun ve krom taşıyacağınızı unutmayın.

 Eğer hiç çıkarmadığınız bir yüzüğünüz varsa bu bilgiden sonra parmağınızı ara ara dinlendirmek isteyebilirsiniz. Zamanla kilo alımı ya da diğer fiziksel değişikliklerle parmağınız şişebilir.


Bu sebeple yüzüğünüz parmağınızı sıkıştırmaya başlar. Küçük morluklar, kan dolaşımı bozukluğu ve hatta aldığınız bir darbe sonucu parmağınızı kaybetmenize bile neden olabilir.
 Kozmetik ürünlerde taze ve bakterilerden korunması için koruyucu maddeler kullanılıyor. Ancak bu koruyucu maddeler de zamanla bozuluyor. Bunun sonucunda makyaj malzemelerinizde bakteriler üreyebiliyor.

 Özelikle göz makyaj ürünleri kesinlikle paylaşılmamalı ve araba ya da otobüste uygulanmamalı. Kullandığınız ürünlerin üzerindeki tarihlere dikkat edin. Enfeksiyon kapmak istemiyorsanız kötü görününen ve kokan ürünleri hemen atın.

Renkli gözlerinizle havalı görünebilirsiniz ancak doktora görünmeden aldığınız lensler enfeksiyonlara ve görme kaybına neden olabilir.Eğer lensleri uzun süre kullanacaksanız, gözününe doğru şekilde oturması gerekli.

 Bir çift renkli göz için gözünüzü kaybetmek istemiyorsanız göz doktoruna görünüp muayene olmalısınız


 Brezilya fönü olarak da bilinen saç düzleştirme işlemiyle birçok kadın hayellerindeki düz saçlara kavuştu. Ancak bu uygulama yüzünden saçınızın tehlikeli miktarda formol kimyasalına maruz kalıyor. Bu madde kızarıklıklara, solunum yolu problemleri, sinir sisteminde bozukluklar ve uzun dönemde kansere neden olabiliyor. Bu zararlar sadece size değil, saçınıza uygulayan kuaföre de zarar veriyor. Eğer kalıcı düz saçta ısrarcıysanız kuaförünüze kullandığı üründe ne kadar zararlı kimyasallar bulunduğunu sorun. Ayrıca salonun ısısı ve havalandırılması da önemli.

 Bu zararlar sadece size değil, saçınıza uygulayan kuaföre de zarar veriyor. Eğer kalıcı düz saçta ısrarcıysanız kuaförünüze kullandığı üründe ne kadar zararlı kimyasallar bulunduğunu sorun. Ayrıca salonun ısısı ve havalandırılması da önemli.

MSN

Hiç yorum yok:

Web Analytics