Facebook Hesabım hacklendi şifrem ele geçirildi .. Ne yapmalıyım


Facebook hesabım çalındı (hacklendi), ne yapmalıyım?
Facebook hesabımın şifresi çalındı, şifresi kırıldı, şifresini patlattılar, hacklendi, ele geçirildi, ne yapmalıyım diyorsanız bu yazı sizin için....

Eğer Facebook hesabınıza giriş yapamıyorsanız önce giriş sayfasındaki "Şifreni mi Unuttun" bağlantısına tıklayın. Hesabınıza giriş yaparken kullandığınız e-posta adresine bir e-posta gönderilecektir. Eğer bu e-posta gelmiyorsa, e-postanızın "Gereksiz"/ İstenmeyen mesajlar / Spam vs. dosyasını veya filtresine iyice bir göz attın, zira bazı e-posta hizmetleri bu mesajları yanlışlıkla ayıklayabiliyor.

Ama e-postam da çalındı?

Bu sıkça görülen bir senaryo. Öncelikle bir endişe ile alakasız e-posta adreslerine e-postalar atmanızın sorunun çözümlenmesini geciktireceğini unutmayın ve şu adımları takip edin.

1) İletişim güvenliğini sağlayın

Herşeyden önce şunu hatırlayın: Hesaplarınız çalındıysa ya birisi şifrelerinizi veya e-postanızın güvenlik sorusunu tahmin etmiştir, ya da bilgisayarınıza kötü amaçlı bir yazılım (virüs, truva atı, keylogger vs.) yüklenmiştir. Bu nedenle ya önce detaylı bir anti-virus programı çalıştırın, ya da bu yapılırken iletişim için başka bir bilgisayar kullanın.

2) İletişim için size ait yeni bir e-posta edinin

Facebook güvenlik nedenleriyle onlarla sadece size ait bir e-posta hesabından şahsen iletişime geçmenizi isteyecektir. Arkadaşlarınıza ait bir e-postadan iletişim kurmanız durumun çözülmesini geciktirecektir.

Hotmail, Yahoo, Gmail gibi hizmetlerden birinden yeni bir e-posta adresi alın.

3) İlgili iletişim forumunu dikkatlice doldurun

Öncelikle başka bir hesapla Facebook'a giriş yaptıysanız, çıkış yaptığınızdan emin olun.
Sonra bu konuyla ilgili iletişim formunu doldurun (buraya tıklayarak erişebilirsiniz).
Lütfen şu örnek doldurulmuş forma göz attığınızdan emin olun.
Bu örnekteki arkadaşın hem Facebook'u, hem e-postası (çalınaneposta@hotmail.com) çalınmış ve kendisi yenieposta@hotmail.com adlı yeni aldığı bir eposta adresinden Facebook'la yazışacak.
Ayrıca "Hesabınızdaki giriş e-postası da değiştirilmiş mi?" ve "Profil sayfanızın URL'si (internet adresi linki)" sorularının cevabını kendi profilinize bir arkadaşınızın hesabından bakarak bulamıyorsanız herhangi bir cevap verebilir, veya "bulamadım" yazabilirsiniz.

4) Onay e-postasına kısa bir cevap atın

Buraya kadar herşeyi doğru yaptıysanız, iletişim e-postası olarak verdiğiniz yeni e-posta adresinize bir onay e-postası gelecektir. Bu e-postaya sadece "Evet, çalınan hesabın sahibi benim." diyerek cevap verdikten sonra top Facebook'un harıl harıl çalışan Facebook ekibine atılmış oluyor.

Not: Bunun sonrasında herhangi ek bir e-posta göndermeniz işlemi hızlandırmayacağı gibi, tam tersi işlemin yavaşlamasına sebep olabilir. Ekibimize güvenirseniz bu sorunun hızlıca çözüldüğünü göreceksiniz.

benden bilmeyin

Hiç yorum yok:

Web Analytics